Kuka tai ketkä ovat turvallisuus- ja terveysalan arjen sankareita? Ehdota!

Uutiset  13.06.2018

Kuka tai mikä taho on toiminut mielestäsi esimerkillisesti turvallisuusalan puolestapuhujana ja tehnyt enneltaehkäisevää työtä? Tiedätkö yhteisön, joka on kehittänyt sosiaali- ja terveysalan turvallisuutta tai toimijan, joka on esimerkiksi luonut uuden palvelun tai toimintatavan, joka on vienyt turvallisuusalan toimintaa eteenpäin? Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa: ehdota tahoja tai henkilöitä, jotka ansaitsevat hyvin tehdystä työstä kiitosta!

Sosiaali- ja terveysalan turvallisuuspalkinto alalla ansioituneelle taholle

Sosiaali- ja terveysalan turvallisuuspalkinto on haettavana nyt 14. kertaa. Palkinnon taustalla on sosiaali- ja terveysalan turvallisuustoimikunta, jonka muodostavat sosiaali- ja terveysministeriö, Tehy, Suomen lähi- ja perushoitajaliitto, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Suomen Palopäällystöliitto, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö, Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos, Mehiläinen Kuntapalvelut, Kuntaliitto sekä Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto.

Palkinnon tarkoituksena on palkita hyvistä suorituksista sekä kannustaa toimimaan turvallisuuden eteen. Turvallisuuspalkinto myönnetään sosiaali- tai terveysalan yhteisölle, joka on:

  • tehnyt esimerkillisestä onnettomuuksien ehkäisytyötä, ja täten estänyt tai rajoittanut vahinkojen määrää
  • toiminut ansiokkaasti sosiaali- ja terveysalan turvallisuuden kehittämiseksi tai
  • kehittänyt alan turvallisuutta edistävän laitteen tai toimintatavan

Tunnustuspalkinnot myös henkilöille tai yhteisöille

Varsinaisen turvallisuuspalkinnon lisäksi voidaan myöntää myös tunnustuspalkintoja henkilöille, työryhmille, yrityksille, yhteisöille tai laitoksille. Tunnustuspalkinto myönnetään samoilla periaatteilla, kuin varsinainen turvallisuuspalkinto.

Turvallisuuspalkinto ja mahdolliset kannustuspalkinnot julkistetaan sekä jaetaan Turvallisuus-messuilla torstaina 13.9.2018 Sosiaali- ja terveysalan turvallisuusfoorumin yhteydessä. Jos voittaja ei pääse paikan päälle tilaisuuteen, niin palkinto jaetaan muuna yhteisesti sovittuna ajankohtana.

Lue lisää ja ehdota palkittavia tahoa 30.7.2018 mennessä.

Kuvassa: Vuoden 2017 turvallisuuspalkinto myönnettiin Hätäkeskuslaitoksen ja Digian yhteistyössä tekemälle 112 Suomi -mobiilisovellukselle.