Tieliikennepelastamisen uudet opit messuilta – Suomen ensimmäinen Road Rescue -koulutus

Uutiset  04.04.2018

Suomen ensimmäinen Road Rescue 2018 -koulutustapahtuma järjestetään Tampereella Turvallisuus-messujen yhteydessä 11.–12.9.2018. Suomalaisia pelastustoiminnan osaajia on aikaisemmin osallistunut kansainvälisiin tieliikennepelastamisen koulutustapahtumiin, jotka ovat olleet pääasiassa pelastusvälineiden valmistajien tarjoamia. Nyt tapahtuma järjestetään Suomessa ensimmäistä kertaa. Suomen Palopäällystöliitto järjestää koulutuksen Tieliikennepelastamisen toimikunnan aloitteesta.

− Koulutustapahtuma koostuu alustuksista ja käytännön harjoituksista. Tavoitteena on esitellä muun muassa työturvallisuuteen liittyviä riskejä ja uuden autoteknologian mukanaan tuomia haasteita pelastajille. Harjoitukseen kuuluu myös potilaan turvallinen siirtäminen pois ajoneuvosta. Messuyleisön on mahdollista seurata harjoituksia, kertoo koulutuspäällikkö Pasi Uurasmaa Palopäällystöliitosta.

Koulutustapahtuman käytännön osuus on suunnattu tilannepaikan johtajina ja tieliikennepelastamisen kouluttajina toimiville sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Osittain rinnakkaisena ohjelmana toteutetaan erityisesti pelastustoiminnan johtajina työskenteleville suunnattu seminaari viranomaisyhteistoiminnasta tieliikenneonnettomuuksissa.

Koulutuksessa ovat puhumassa muun muassa pelastustoimen, ensihoidon, poliisin ja Tieliikennekeskuksen edustajat. Rinnakkaisohjelmaan sisältyy myös vierailukäynti Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilannekeskuksen ja tutustuminen Tampereen Tieliikennekeskuksen toimintaan. Käytännön osuuteen paikkoja on rajoitetusti.

Lue lisää: Road Rescue 2018 -koulutus