Turvallisuus stunttien takana

Uutiset  12.09.2022

Rennon ja viihdyttävän stunt-shown luominen vaatii taustatuekseen tarkkaan mitoitetut askelmerkit. Turvallisuus on ykkösasioita luotaessa illuusiota tempun vaarallisuudesta, ottaen huomioon niin sattumanvaraisuudet kuin minimoiden riskitkin. Suomen tunnetuin stunt-ryhmä Duudsonit ovat räjäyttäneet, loikanneet, kiihdyttäneet ja laittaneet itsensä alttiiksi vaaralle – aina turvallisesti.

EuroSafety saa turvallisuuden oman alansa ehdottoman asiantuntijan vieraakseen, kun Duudsonien Jarppi Leppälä tarjoaa messukansalle mielenkiintoisen puheenvuoron otsikolla ’Turvallisuus stunttien takana’.  Jarppi avaa tapahtuman tiistaissa hurjista stunteistaan ja rämäpäisistä tempuistaan tunnettujen Duudsonien näkökulmaa turvallisuuteen. Mitä messuilla on luvassa?

– Mukaansa tempaiseva ja viihdyttävä puheenvuoro, josta toivottavasti jää vahva muistijälki omaan tekemiseen, Leppälä kertoo.

Jokaisessa stuntissa onnettomuuden riski on aina olemassa, eikä se välttämättä johdu Duudsoneista itsestään. Turvallisuus onkin Duudsoneille työskentelyssä erityisen tärkeää.

– Turvallinen työympäristö takaa viihtyvyyden, ja olemme viihtyneet yhdessä jo yli 30 vuotta. Kyse on alkujaan ollut enemmän itsensä ja omien pelkojen ylittämisestä, ehkä myös adrenaliiniryöpystä mutta ikinä ei ole ollut tarkoitus loukata itseämme. Tapahtuneista onnettomuuksista olemme oppineet emmekä ole murtaneet ainakaan samoja luita uudelleen, Jarppi naurahtaa.

Safe and Sound

EuroSafety on kansainvälinen turvallisuusalan ykköstapahtuma, jossa kohdataan, verkostoidutaan, kouluttaudutaan ja löydetään alan uusimmat palvelut sekä ratkaisut. Duudsonien raikas, mutta turvallinen ote alaan tuo uuden näkökulman myös yritysten riskienhallintaan.

– Odotan messuilta mielenkiintoisia kohtaamisia sekä hyviä kysymyksiä! Toki myös näkökulmaa omaankin tekemiseen, Jarppi Leppälä pohtii.

Myöskään messuilla ei tule jännittää yllätysmomenteista, sillä kaikki on tarkkaan suunniteltu ja harkittu – turvallisesti ja toimivasti.

– Tulkaa paikalle moikkaamaan! Duudsoni kehottaa.

Turvallisuus stunttien takana, Jarppi Leppälä
tiistaina 13.9. klo 13.30, Skydda-ohjelmalava