Työhyvinvointi: Henkilökohtainen hyvinvointivalmentaja jokaiselle työntekijälle?

Uutiset  07.06.2018

Onko yritysjohdolla enää varaa ajatella, että työhyvinvoinnin kustannukset ovat vain pakollinen paha, jotka työnantajan on pakko pulittaa. Entä, kuinka monessa yrityksessä tehdään konkreettisia toimenpiteitä henkilöstön hyvinvoinnin ja jaksamisen tukemiseksi, jos näennäiset tyhy-päivät jätetään laskuista. Entä, miksi mielenterveysongelmat ovat yhä vaiettu asia työelämässä, vaikka ne aiheuttavat keskimäärin viidesosan yritysten sairauspoissaoloista. Näihin ja moniin muihin työelämän muutokseen liittyviin aiheisiin löytyy uusia näkökulmia syyskuussa Tampereella järjestettäviltä Työhyvinvointi-messuilla.

Keskustelua ovat herättelemässä muun muassa Takomotrainingin toimitusjohtaja Miitri Sinkko, joka esittää, että tulevaisuuden paras tapa kehittää strategista työhyvinvointia on palkata henkilökohtainen hyvinvointivalmentaja jokaiselle työntekijälle.

Hyvinvoiva yksilö = menestyvä yritys?

Firstbeatin Key Account Manager Hanna Rinta puhuu otsikolla Menestyvä yritys rakentuu hyvinvoivista yksilöistä ja Kylä Groupin asiantuntijat tarjoavat konkreettisia vinkkejä motivaation ja työn ilon synnyttämiseksi.

Lisäksi alan asiantuntijat kertovat esimerkkien kautta, kuinka yksilöiden hyvinvointia ja jaksamista voidaan tukea muun muassa erilaisten digitaalisten palveluiden avulla ja millaisia vaikutuksia toiminnalla on yrityksen menestykseen. Ohjelmassa pureudutaan myös mielenterveyden haasteiden tunnistamiseen työelämässä.

Iällä ei ole väliä -hanke: Työhyvinvoinnilla lisää työvuosia?

Torstaina 13.9. järjestetään Iällä ei ole väliä -työhyvinvointihankkeen loppuseminaari. Puhujina kuullaan muun muassa sosiaali- ja terveysministeriön ja UKK-instituutin asiantuntijoita. Hankkeen tavoitteena on työurien pidentäminen kaikissa ikäryhmissä, nuorista yli 50-vuotiaisiin. Tavoitteeseen pyritään pienentämällä sairauspoissaolojen ja työkyvyttömyyseläkeläisten määrää työhyvinvointia kehittämällä.

Työkyvyn ja työhyvinvoinnin ammattimessuilla keskitytään työpaikan hyvinvoinnin merkitykseen niin yksilön kuin yrityksen kilpailukyvyn, maineen ja kannattavuuden näkökulmista. Tapahtuman teemoja ovat johtaminen, muutos, työn kuormittavuus sekä työyhteisöjen vuorovaikutus. Messujen näytteilleasettajat esittelevät työhyvinvointi-, työterveys- ja kuntoutuspalveluita sekä terveysteknologian tarjoamia ratkaisuja työkyvyn tukemiseen.

Työturvallisuus ja riskienhallinta ovat merkittävä osa työhyvinvointia

Työhyvinvointi-messut ovat osa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 11.–13.9-2018 järjestettävää Pohjoismaiden suurinta turvallisuuden ja riskienhallinnan ammattitapahtumaa, johon kuuluvat myös Turvallisuus- ja EuroSafety-messut sekä Työterveyspäivät.

Lue lisää koko tapahtumasta

Rekisteröidy kävijäksi