Työn ilo ja motivaatio – Miten löydän motivaation rutiinien keskellä?

Kolumni  29.05.2018

Maanantai, se rutiinin ja arjen symboli. Me ihmiset upotaan maanantaisin aina johonkin arjen kuiluun. Hypätään viikonlopun jälkeen viideksi päiväksi rutiinien ja työn vietäväksi.

Motivaation ja ilon tärkeät elementit perustuvat läsnäoloon ja arkiselta tuntuvien merkityksellisten asioiden arvostamiseen. Kiireen keskellä usein unohtuu pysähtyä ja miettiä mitä ajatuksia omassa mielessä menee, ja monesti ihmisillä ei ole ymmärrystä siitä, miten ajatukset vaikuttavat tunteisiin ja sitä kautta päätöksiin, mitä tehdään ja jätetään tekemättä. Oman mielen johdonmukainen harjoittaminen lisää tutkitusti ihmisten hyvinvointia, niin kotona kuin työpaikallakin.

Tässä erään psykoterapeutin kehittämä arkiseen läsnäoloon vaikuttava harjoite. Tämän harjoitteen avulla voit vaikuttaa omaan päivittäiseen asenteeseen ja läsnäoloon.

16 minuutin HARJOITE:

Keskittyessä päivän merkittävimpiin hetkiin vain 16 minuutin ajan, huomaat kuinka läheisesi yllättyvä iloisesti ja oma vireystilasi kasvaa. Jaa 16 minuuttia läsnäoloa seuraavasti:

4 min: Herään aamulla

Katson ulos ja ihastelen ympärilläni olevia asioita. Huomioin lähelläni olevat ihmiset tervehtien heitä iloisesti.

4 min: Saavun työpaikalle

Huomioin työkaverit ja keskityn siihen, kun astun ovesta sisään.

4 min: Tulen kotiin

Keskityn kotiin tuloon ja olen läsnä. Tervehdin ilolla perheenjäseniä ja keskityn heihin.

4 min: Menen nukkumaan

Keskityn hetkeen, rauhoitun ja mietin mielessäni asioita, joista olen kiitollinen. Huomioin läheiseni.

Tämän harjoitteen aikana voit myös miettiä mitä sinä tuot tilaan, jossa olet, tuotko iloa, hyväksyntää, uskoa ja rohkaisuja? Millaisena uskot ihmisten näkevän sinut? Millaisena näet itsesi?

Työhyvinvointi-messuilla sukellamme sisälle 16 minuutin teoriaan ja muihin työn iloa ja motivaatiota nostattaviin harjoituksiin.

Nähdään messuilla!

Iloisin terveisin

Elisa Nissinen ja Veera Matilainen

TYÖN ILO JA MOTIVAATIO LAVA-AJAT

Ti 11.09.2018 12:30-13:00
Ke 12.09.2018 12:30-13:00
To 13.09.2018 12:30-13:00

Speaker’s Corner – Dublin, A-halli

Oman arvon tunteminen, omien vahvuuksien löytäminen ja yksilön merkitys tiimissä. Mitä on työn ilo? Konkreettisia vinkkejä motivaation synnyttämiseksi.

Case Kylä: Työn ilon sytyttäminen, toisen kierroksen naiset