Pohjoismaiden suurimmat turvallisuusalan ja riskienhallinnan messut 2018

Tiedote  12.04.2018

Syyskuussa järjestettävä turvallisuusalan ykköstapahtuma kokoaa saman katon alle Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen tuhansittain alan ammattilaisia, vapaaehtoistoimijoita sekä tulevaisuuden osaajia verkostoitumaan ja kouluttautumaan. Kokonaisuuteen kuuluvat EuroSafety-, Turvallisuus- ja Työhyvinvointi-messut sekä kaksipäiväiset Logistiikka-messut ja toista kertaa Tampereella toteutettavat Työterveyspäivät. Luvassa on toiminnallista nähtävää ja koettavaa, kiinnostavia asiantuntijapuheenvuoroja sekä alan palvelu- ja tuoteuutuuksien esittelyjä.

Tapahtuman ohjelmassa on lukuisia koulutuksia, seminaareja sekä tietoiskuja ja työnäytöksiä toiminnallista osastoilla tapahtuvaa actionia unohtamatta. Suomen Palopäällystöliitto järjestää messuilla esimerkiksi Sosiaali- ja terveysalan turvallisuusfoorumin, jossa käsitellään toimialan turvallisuutta ja siihen vaikuttavia tekijöitä sekä Suomessa ensimmäistä kertaa toteutettavan tieliikennepelastamisen Road Rescue 2018 -koulutustapahtuman työnäytöksineen.

− Suomalaisia pelastustoiminnan osaajia on aikaisemmin osallistunut kansainvälisiin tieliikennepelastamisen koulutustapahtumiin. Nyt tapahtuma järjestetään Suomessa ensimmäistä kertaa. Koulutustapahtuma koostuu alustuksista ja käytännön harjoituksista. Tavoitteena on esitellä työturvallisuuteen liittyviä riskejä ja uuden autoteknologian mukanaan tuomia haasteita pelastajille. Harjoitukseen kuuluu myös potilaan turvallinen siirtäminen pois ajoneuvosta. Messuyleisön on mahdollista seurata harjoituksia, kertoo koulutuspäällikkö Pasi Uurasmaa Suomen Palopäällystöliitosta.

Uutinen: Tieliikennepelastamisen uudet opit messuilta − Suomen ensimmäinen Road Rescue -koulutus

Työhyvinvoinnin ammattilaisten kohtauspaikka: Työhyvinvointi ja Työterveyspäivät kimpassa

Työhyvinvointi-messut yhdessä Työterveyspäivien kanssa tarjoavat työhyvinvoinnin ammattilaisille monipuolisen kattauksen ajankohtaisasiaa. Esimerkiksi messuilla Suomen Työterveyshoitajaliiton seminaarissa teemoina ovat muun muassa työsuojeluorganisaation vastuuhenkilöiden merkitys ja vastuut, pienten yritysten työterveys ja -turvallisuus ja psykososiaalisen riskin arviointi sekä työn väkivallan uhkan arviointi. Työterveyspäivät sisältää monipuolisten asiantuntijaseminaarien lisäksi alan näyttelyn.

Lisää ohjelmaa julkaistaan kevään aikana. Lue lisää.

Työturvallisuus keskiössä myös sisälogistiikassa – Samaan aikaan toteutetaan Logistiikka-messut

Sisälogistiikan ja materiaalinkäsittelyn ammattilaiset kokoontuvat Logistiikka-messuille 12.–13.9.2018 Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Suomen merkittävin alan messutapahtuma esittelee sisälogistiikkaa ja materiaalinkäsittelyä sekä logistiikka- ja varastointipalveluja.

– Logistiikka-messujen sisällön lisäksi sisälogistiikan ammattilaisille, jotka vastaavat usein organisaationsa työturvallisuudesta ja -hyvinvoinnista, Turvallisuus-, EuroSafety- ja Työhyvinvointi-messut tarjoavat paljon kiinnostavaa nähtävää. Messuilla pääsee jututtamaan satoja asiantuntijoita, jotka esittelevät monipuolisesti turvallisuustuotteita aina henkilönsuojamista ensiaputarvikkeisiin, summaa projektipäällikkö Veli-Pekka Rouvali Tampereen Messut Oy:stä.

Lue koko tiedote 12.4.2018